BEREIDING

De bodem:

Bereid het deeg door het bloem, gist, suiker en zout te mengen. Maak vervolgens een kuiltje in het midden van het mengsel en giet hierin het lauwwarme water en de i’TRE olijfolie. Kneed voorzichtig van binnen naar buiten tot een soepel deeg. Doe het in een kom, dek af met een vochtige doek en laat het op een warme plek een uur rijzen. Verwarm de oven voor op 220 graden. Rol het deeg uit in lappen van ongeveer 50 bij 30 centimeter. Leg deze op een met bakpapier bekleedde ovenplaat.

Flammkuchen met gerookte zalm

Verdeel de crème fraîche over het deeg en laat de randen hierbij vrij. Breng het op smaak met wat zout en peper en bak ze in ongeveer 12 minuten gaar. Leg hierop de plakjes zalm (huiskamer temperatuur) en garneer met rucola. Serveer direct.

INGREDIËNTEN

Deeg van de Flammkuchen (6 stuks):

  • 400 gr. bloem
  • 1 zakje droge gist
  • 1 tl. suiker
  • 2 snufjes zout
  • 225 ml. lauwwarm water
  • 1 el. i’TRE Cucina olijfolie

De topping van de flammkuchen 

  • 60 ml. crème fraîche
  • i’TRE fijn zeezout
  • Peper
  • 150 gr.  i’TRE gerookte zalm
  • Rucola

Heb jij ook een leuk recept met onze producten, mail het ons en we zorgen dat je recept gedeeld gaat worden op onze website. Tevens maak je kans op compleet proefpakket met i’TRE producten.

Mail ons je recept